Negenentwintig jaar geleden starte ik, 24 oktober 1988, achter mijn woonhuis in mijn garage, samen met toenmalig compagnon Paul Funcken met P Projects. Met een creatieve docentenachtergrond gingen we zo de communicatie- en reclamewereld in. Aanvankelijk starten wij ons bureau naast het hebben van een baan maar beiden werkten binnen een jaar tijd meer dan fulltime voor het eigen bedrijf.

We werden niet gehinderd door enige kennis en indeling in ‘de vakjes’ van deze wereld. Rollen als die van consultant, marketeer, communicatieman, fotograaf, tekstschrijver, art-director, grafisch ontwerper, zeefdrukker, drukwerk inkoper, grootformaat printer of signmaker wisselde elkaar af om onze klanten onderscheidend in de markt te kunnen zetten. Zeg nu zelf, een creatief docent ontwerpt toch geen zaken om ze vervolgens door ‘een ander’ te laten ‘uitvoeren!’

Communicatiemiddelen die er toe deden, we maakten we met veel passie. De wereld ontwaakte in MS-Dos en wij kochten natuurlijk ‘n Apple Mac, voor heel veel geld, want dat was de beste computer in de grafische wereld. Als eerste in Nederland sneden we daardoor logo’s uit folie voor de grootste reclamebureau’s/ontwerpbureau’s (o.a. BRS, Proforma, Teldesign) in Nederland. Dit kwam mede dankzij een mailing naar 975 grafisch ontwerpers waarbij we communiceerden dat wij rechtstreeks vanuit een ‘Apple-computer’ ook ‘productie konden draaien.’

Er volgden verschillende tentoonstellingen voor het Bedrijfschap Schildersbedrijf en ook voor de Nederlandse Kankerbestrijding. Zo drukten we ook T-shirts voor een actie om overmatig in de zon blijven op het strand tegen te gaan en we drukten reclameborden voor Remco Ruimtebouw in mijn tuin ’s avonds laat totdat het vocht op de inkt stond voordat deze droog was. Maar vooral hielpen we ondernemers aan een eigen gezicht en marketing-/communicatiemiddelen.

Verhuisden naar Udenhout, ontvingen de professor Klevering prijs voor onze ondernemendheid en zorgden er o.a. voor dat verschillende schoenketens zoals SchoenExpress en Manfield hun signing op tijd kregen. We maakten heel veel huisstijlen, zorgden voor drukwerk, advertenties, auto-signing en gevelreclame. Een one-stop communicatie-shop, zo hebben we onszelf destijds ook wel degelijk ook genoemd.

We bouwden een pand, groeiden tot c.a. 7 medewerkers en meestal 2 stagiaires (grafisch of communicatie). Het bepalen van strategie en het geven van advies liepen bij ons over in een creatief ontwerp waarna uitvoering van middelen (on- en offline) veelal in eigen huis plaats kon vinden. We groeiden dus in omvang maar vooral ook in de kwaliteit door ‘het ontwikkelen van een totaalvisie die begint bij de Mensen’. Ik nam afscheid van mijn compagnon in 2007 en we ontvingen in die jaren voor onze opvallende inzendingen drie nominaties voor de Communicatieprijs Midden Brabant.

Geholpen door de crisis werd de keuze gemaakt om vooral in te zetten op (strategisch) advies en creatief ontwerp (om, indien nodig, uitvoering / productie uit te besteden) er werd dus afscheid genomen van de productie, helaas ook van verschillende mensen en van het gebouw.

Een verhuizing volgde daarna! 2 jaar was ik, samen met Grafisch Ontwerper Ed Mutsaers vindbaar in Oisterwijk. In 2012 ontvingen we nog de Brabants Dagblad Award voor de advertentiereeks van KZO O13 advocaten. Een prachtig traject waar we ‘binnen’ begonnen met vennoten, medewerkers en klanten om vervolgens de advocaten als ‘echte bereikbare mensen’ af te beelden terwijl ze hun hobby uitoefenden. Daarbij paste ook de tekst; ‘KZO 013, Mensen in de Rechten’.  Als ‘compliment’ zagen we, om ons heen,  kopieergedrag door andere advocatenbureau’s.

Inmiddels, vanaf 2013, solo werkend -maar vaak juist ook samenwerkend met derden- vanuit Biezenmortel en op locatie naar aanleiding van mijn methode en boek ‘Het MerkMenu, zet in 11 stappen je organisatie onderscheidend op de kaart’ (Van Duuren Management 2015) samen met organisaties als Merk- & Identiteitbouwer.

Heerlijk om bij eigenaren en directies maar vooral OOK bij medewerkers en klanten,‘hun beleving op te halen’ als uitgangspunt om nog meer bottom-up te werken, een onderscheidende visie te duiden, richting te geven, waarna zo mogelijk een creatief concept en middelen kunnen volgen.

Ik ben reuze benieuwd welke (nieuwe) organisaties komend jaar, via P Projects, Mensen maken het Merk, durven investeren in hun twee kapitalen ‘Medewerkers en Klanten’ om zo het beste uit hun mensen en organisatie te halen en dit onderscheid, vanuit cultuur en beleving ook gaan laten zien?

De ‘bubbels’ van 29 jaar ondernemerschap smaakten prima.
Op naar dertig jaar ondernemerschap in oktober 2018 met P Projects, Mensen maken het Merk!

Terug