Coaching

Natuurlijk coach en spar je voortdurend binnen de dingen die je met anderen samen doet. Vragen stellen en luisteren spelen hierbij een belangrijke rol. Expliciet noem ik hieronder een aantal verschillende momenten waarbij ik deze rol benoem.

In het bedrijfsleven;
Sparren met directies & besturen maar ook 1 op 1 vragen stellen en luisteren met een directeur of ondernemer die het prettig vindt om mee te laten kijken, denken en doen.

Soms is het alleen luisteren en mijn spiegel voorhouden, maar vaak is het ook actiegericht. Men wil namelijk iets doen maar weet niet altijd meteen wat en ik welke volgorde. Met de nodige eigen ervaringen in ondernemen, personeel aannemen & ontslaan, een pand bouwen, een team leiden, met een compagnon werken, beleid uitstippelen een creatief concept uitrollen en balans houden tussen werk- en prive is er altijd ‘oor’ voor het verhaal van de ander.

Het kan zijn dat er enkele afspraken zijn of een heel traject maar daarnaast kan het sparren ook breder getrokken worden naar een traject met medewerkers en/of klanten.

In het onderwijs;
Studenten (HBO / MBO) begeleiden in de zoektocht naar zichzelf, naar hun kracht en luisteren naar de obstakels die ze tegen komen. Daarnaast heb ik ook ervaring in het coachen in de groep met betrekking tot het samenwerken en de voortgang van samenwerkingsprojecten.

Als stagedocent diverse jaren betrokken bij het begeleiden van studenten tijdens hun stageperiode. Zowel vanuit de werkgeverskant (vanuit mijn eigen organsiatie) alsook vanuit de HBO-onderwijszijde als stagedocent.

Hoewel het binnen het HBO onderwijs een assessment een toets moment is noem ik dit hier ook. In de studiejaren 1, 3 en 4 heb ik vele assessments afgenomen.

Met langdurig werklozen:
Ook coach ik binnen het Maatjes-project van de gemeente Tilburg. (een vrijwillige functie). Hierbij krijgt iemand met afstand tot de arbeidsmarkt (bijstand) een ‘maatje’ toegewezen waarmee hij/zij kan sparren en waarbij visie, netwerk en wijze van kijken en aanpak mee kunnen helpen.

Het hoogst haalbare doel in genoemde situatie is natuurlijk om bij te dragen aan het het beste uit degene tegenover je te halen waardoor dit mee kan helpen tot het verkrijgen van (betaalde) arbeid.

Het is prachtig om te ervaren dat het dan alsnog veel personen lukt om aan een baan te komen.

merkteam-thumb

Totaal MerkMenu Traject

Een visie en tevens de werkwijze om je organisatie, in 11 stappen onderscheidend op de kaart te zetten en het beste uit je mensen te halen.

Sparren met een ‘Maatje”

Coaching  |  Een luisterend oor!

Coach en spar je met derden, veelal in de organisatie, maar je wil ook wel eens een luisterend oor en een frisse blik van buiten!

inspiratiesessie

Inspiratiesessie | Samen aan de gang

Samen aan de slag, met jouw team, jouw identiteit, je merk, je pay-off, jouw klanten…

brand-yourself_itemkop

Brand Yourself!

Een zoektocht om zo het beste uit jezelf te halen! Individueel, als groep of als klas?

creatie

Concept en Creatie

Een creatief concept is een middelen vrije richting met een boodschap. Creatie is de verschijningsvorm (en middel).

dronefilmstories

Drone Beelden | Bewegend beeld

P Projects ontdekte de mogelijkheid om met ’n drone (en ’n actiecamera) een verbindend verhaal te vertellen.

Haal het beste uit je organisatie!

Terug