cubics

Cubics

Hoe verkoop je een organisatie switch vanuit een visie ‘de droom van Ard’ die je hebt? Dat was de uitdaging voor het toenmalige ‘HAVL Kantoor en ICT’ van Ard Smulders. Met de verbouwing in volle gang om werkelijk ‘alles open te breken’ mocht P Projects een traject inzetten om medewerkers en klanten de switch te laten begrijpen en om vooral ook vanuit de eigen kracht de organisatie-power te laten zien. Klanten en medewerkersonderzoek, delen van de nieuwe visie zowel in- als extern op een frisse en onderscheidende manier. Men verkocht niet langer meubilair en IT maar deelde een visie en werkten daardoor onderscheidend samen met hun klanten.

Storytelling, medewerkers belangrijk maken, zelfsturing, passie, cultuur. En tegelijk jezelf ook ‘anders’ durven laten zien om de juiste aandacht op je te vestigen.

Twee jaar later is ook de naam gewijzigd en de pay-off nog meer aangescherpt met P Projects als begeleider en mede-ontwikkelaar. Hier kregen ook de medewerkers veel meer ‘stem’ zie het filmpje hieronder.

  • Samen met Paul hebben we onze mensen belangrijk gemaakt en dat resulteert in gemotiveerde medewerkers die vanuit betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid zelfstandiger zijn gaan werken.

    Ard Smulders
    Ard Smulders Directeur Cubics
Terug