“Het beste uit je Merk, haal je uit mensen”

21 mei 2019 schreef Wesley Embregts onderstaand artikel naar aanleiding van een interview:
Bron; https://wesleyembregts.wordpress.com/2019/05/21/het-beste-uit-je-merk-haal-je-uit-mensen/

Paul Kruijssen wil iedere dag het beste uit mensen en samenwerkingen halen. Met zijn eigen bedrijf P Projects, Mensen maken het Merk, helpt hij mensen en organisaties bij het onderzoeken en uitdragen van hun identiteit. 

Merk- en Identiteitbouwer Paul Kruijssen

Geïnspireerd door o.a Ricado Semler en Simon Sinek gaat Paul Kruijssen te werk: “Als klanten bij mij aankloppen denk ik niet direct aan het product of de dienst, als belangrijkste pijler. Ik wil ze in eerste instantie aan het denken zetten over ‘wie’ zij zijn. Zodat dat het bedrijf en al haar werknemers op één lijn zitten. Daar waar de organisatie voor staat moet duidelijk zijn voor iedereen”, legt Kruijssen uit. Om zijn manier van werken toegankelijker te maken, bracht hij in 2015 een boek uit: Het MerkMenu, Zet in 11 stappen je organisatie onderscheidend op de kaart. De tijden van enkel produceren zijn volgens de ondernemer uit Biezenmortel voorlopig voorbij. Naar zijn inzicht zijn bedrijfsvisie en -strategie de basis van een succesvol bestaan. De consument is vandaag de dag namelijk op zoek naar zingeving waarbij eigen waarden en normen hand in hand gaan met hun aankopen, aldus de winnaar van onder andere de Advertentie Award van het Brabants Dagblad 2012.

Terug naar de basis
Voorheen werkte Kruijssen in de reclamebranche waarin hij zich focuste op de ontwikkeling van communicatiemiddelen. Van folders tot websites en van gevelreclames tot campagnes. Na verloop van tijd merkt de, inmiddels 60 jarige ondernemer dat zijn klanten steeds vaker richten op hun product of dienst, terwijl ze hun strategie uit het oog verliezen. Een enkeling heeft er zelfs geen: “Organisaties moeten weer terug naar de basis. Waarom doe ik het, zoals ik het doe? En wat is mijn bestaansrecht? Daar help ik hen bij met mijn Merkmenu-methode. Ik stel vragen om tot de kern te komen”, licht hij toe. In dit proces staat de schijf van vier; onderzoeken, ontwikkelen, uitvoeren en monitoren centraal. Kruijssen onderzoekt eerst de directievisie en vraagt ook naar hun kijk op de medewerkers en klanten. “Dat is echter maar één kant van het verhaal. Vervolgens vraag ik klanten hoe zij tegen de organisatie aankijken en vraag ik medewerkers hoe zij hun eigen positie en de visie ervaren. Als laatste onderdeel van de ‘onderzoeksmethode’ wordt de huidige in- en externe communicatie onder de loep genomen.

Als ik deze vier verhalen heb verzameld, breng ik de directie en haar medewerkers samen, zodat zij gezamenlijk een krachtige visie ontwikkelen. Het is simpelweg beter om hun mindset allemaal op dezelfde frequentie af stemmen. Dit alles vanuit de gedachte dat een bedrijf twee kwaliteiten heeft, namelijk haar medewerkers en haar klanten. Juist met hen zul je moeten bouwen aan je Merk!”

Op zoek naar jezelf
Kruijssen is naast ondernemer ook coach en docent aan Fontys Academy for Creative Industries. Vanuit zijn achtergrond als identiteitsbouwer is hij begaan met de ontdekkingstocht van de studenten. “Veel van mijn studenten onderzoeken wie ze nou daadwerkelijk zijn en leggen zichzelf daar veel druk bij op. Het onderzoeken is een goede methode, want achteroverleunen schiet niet op. Ik wil ze wel meegeven dat vele mensen hun hele leven doen om dichtbij zichzelf te komen, hoe eerder je hiermee begint hoe beter dit voor jezelf is.

Wat betreft zijn eigen toekomst wil Kruijssen zich snel kunnen aanpassen en waar nodig inspringen op de trends. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ik ben erg adoptief. Zoals Pippi Langkous zegt: Ik denk dat ik het kan want ik heb het nog nooit gedaan. Dat is ook op mij van toepassing.” Kruijssen geniet van het werk wat hij doet. Wat de toekomst hem brengt, zal de tijd vanzelf uitwijzen. Zo lang hij zelf maar dichtbij zijn eigen ‘waarom’ blijft.

Voor meer info zie www.pprojects.nl

 

Wesley Embregts, 21 mei 2019, wesleyembregts.wordpress.com

 

 

 

Terug