Recensie Het MerkMenu door Logeion

Juli 2016 door Fenne Ter Meulen

Veel kopers willen zich kunnen identificeren met de persoon of het bedrijf waarmee ze zaken doen. Een heldere bedrijfsidentiteit is dus cruciaal. Dit boek biedt uitkomst. Aan de hand van een stappenplan neemt de auteur je bij de hand om je bedrijf (beter) op de kaart te zetten, een identiteit te ontwikkelen: ‘Ben je niet bijzonder, dan kun je alleen opvallen door de goedkoopste te zijn. De vraag is dan wel of je overeind kunt blijven.’

Het boek stopt niet bij de zoektocht naar die identiteit, maar begeleidt ook bij het implementeren ervan, met inbegrip van de communicatie die dat met zich meebrengt, het leggen van focus en monitoren en evalueren van het proces. Dat proces wordt methodisch beschreven en uitvoerig ondersteund met hulpmiddelen. Het blijkt een veelomvattend proces.

Het tekeningetje op de cover verklapt het al: mensen maken het merk. En aan die mensen besteedt het boek veel aandacht. Geen ronkende taal, maar een helder geschreven doe-boek, met op de praktijk geënte opdrachten die helpen richting geven. Ook de mogelijkheid om via een link de opdrachten uit het boek op A4-formaat te downloaden is gebruiksvriendelijk.

Recensent: Fenna ter Meulen, Logeion

Logeion is de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Een bloeiende vereniging met ruim 3.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van bijna 70 jaar vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak.
Logeion, Het hart van het vak!

Terug